>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

20. maj 2010

Kuharska šola Uroša Štefelina - Hotel Triglav Bled

Hotel Triglav Bled z a la carte restavracijo 1906 Bled, na mirni lokaciji na Bledu s pogledom na jezero, s tradicijo iz leta 1906 je sprejel prve goste v maju 2009. Zaposleni zasledujemo dolgoročne cilje dviga kulture prehranjevanja in pitja, s tem namenom prirejamo različne kulinarične večere, razvili smo kuharsko šolo prvega kuharja Uroša Štefelina za otroke, odrasle, poslovneže, samske…, izobražujemo svetovalne delavke v osnovnih šolah o gostinskih poklicih, se povezujemo z Gozdarsko zadrugo Gozd Bled s ciljem zaščite okoliških tepk (jedi iz tepk, tematske poti), tržimo poroke, obletnice, poslovna srečanja, ki jih nadgrajujemo s kulinaričnimi teambuildingi, A la carte restavracijo 1906 v hotelu tržimo kot visoko kvalitetno, s prvovrstnimi tradicionalnimi sestavinami pripravljenimi na sodoben način, s sodobnimi postopki, stalno izobražujemo delavce z vključevanjem v delovni proces v priznanih restavracijah… Razvili smo lastno blagovno znamko domačih kulinaričnih proizvodov: Iz tetine špajze.

Zaposleni vidimo prednosti novega hotela z restavracijo v:
  • lokaciji: 200 m od jezera, pogled na jezero,
  • majhnosti: 22 stilsko opremljenih sob,
  • tradiciji: hotel s svojo opremo, zgradbo, osebjem, uslugami, priča o obdobju, v katerem je deloval in obenem nudi vse moderno udobje, gostje bodo doživeli pristni Bled,
  • fleksibilnosti: zaposleni se prilagajajo željam gostov, jih vključujejo v delovne procese (kuhanje, nabiranje zelišč, vrtnin na domačem vrtu, gob…), skupaj načrtujejo kosila in večerje in kuhajo…,
  • povezanosti: ponudbe hotela, destinacije, Slovenije.
Za razvoj Kuharske šole smo se odločili zaradi zasledovanja dolgoročnega, družbeno odgovornega cilja podjetja - dviga kulture pitja in prehranjevanja. Jedi, ki jih pripravljamo so izbrane na enak način kot jedi, ki jih nudimo v A la carte restavraciji 1906 v hotelu Triglav Bled (slovenska kulinarika, pripravljena na sodoben način, z vplivom mediteranske in francoske kuhinje). Udeleženci kateregakoli programa prejmejo recepture in lahko priredijo slovenski večer doma, kar je zanimivo predvsem za tujce, ki promovirajo Slovenijo preko slovenskih jedi. V okviru Kuharske šole smo razvili različne programe, ki zasledujejo navedeni cilj:
  • Kulinarične delavnice za otroke ob nedeljah (od 9.00 do 12.00 ure). Namen delavnic, ki so namenjene otrokom od 4. do 12. leta starosti je večplasten. Otroci se seznanjajo s poklicem in delom kuharja, spoznavajo kuhinjske pripomočke, sestavine, zelišča, pripravljajo pogrinjke ter kuhajo jedi (otroci v okviru kuharske šole kuhajo kosilo zase in za starše oz. v primeru zaključenih skupin otrok, ki jih pošiljajo osnovne šole, pripravijo kosilo zase).
  • Praznovanje rojstnega dne v kuhinji – Bodi vodja kuhinje za rojstni dan. Namen praznovanja v kuhinji je na zabaven način predstaviti moderne kuharske postopke, pripomočke, pripraviti zdrav obrok za rojstni dan (dobiti bitko s hitro prehrano), navdušiti otroke in odrasle za gostinske poklice...
  • Kulinarične delavnice za odrasle, za samske…Namen delavnic je na zabaven način predstaviti moderne kuharske postopke, pripomočke, tematske kuhinje, pripraviti zdrav obrok, tkati socialne vezi na nevsiljiv način...
  • Kulinarične teambuildinge za podjetja. Ekipa sodelavcev pripravlja izvirne slovenske jedi in se nauči kako vrhunski obrok pripravi usklajeni tim. Delo poteka od izbire sestavin, preko priprave, delitve vlog, določitve vlog, usklajevanj, pogajanj do končnega izdelka. Kakovost jedi je odvisno od usklajenega delovanja tima.
Med poskušanjem pripravljenega obroka se ekipa s teambuilding trenerjem pogovarja o sodelovanju, težavah med delom, kaj bi lahko izboljšali v prihodnosti na delovnem mestu in kako sodelovanje v kuhinji zrcali medosebne odnose na delovnem mestu.

  • Hišne dogodke za promocijo gostinskih poklicev skupaj s Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica, skupna promocija po osnovnih šolah (predstavitve zaposlitvenih možnosti, delovne pogoje, plačilo…)
  • Projekt tepke skupaj s KGZ Gozd Bled (ohranjanje naravne dediščine, promocija avtohtonih rastlin, jedi…)
Programe tržimo doma in v tujini. Iz naslova kuharske šole smo neposredno in posredno dosegli cca 15% prihodkov celotnega podjetja. Zaradi zanimivosti programov smo se v medijih pojavljali brezplačno.

Kuharska šola je ena od poti pri zasledovanju dolgoročnega, družbeno odgovornega cilja podjetja: dvig kulture prehranjevanja in pitja. V okviru kuharske šole smo razvili programe prilagojene različnim ciljnim skupinam: otrokom, odraslim, samskim, poslovnežem... Gostom želimo pokazati zakulisje restavracije, jim prikazati lepoto gostinskih poklicev, pot jedi od izvora do krožnika, pestrost slovenske kulinarike, modernih postopkov, pripomočkov. S tem vplivamo na splošno razgledanost gostov in dajemo težo kulturi prehranjevanja in pitja, spodbujamo tesne socialne stike med ljudmi, saj je kuhanje timska dejavnost. Seveda posredno želimo, da so udeleženci na kuharski šoli v prihodnje tudi uporabniki ostale ponudbe v podjetju (nastanitev, a la carte restavracija)...

Uspešnost produkta Kuharske šole se kaže na več ravneh:
Več informacij: www.hoteltriglavbled.si

1 komentar:

Unknown pravi ...

Same pohvale hotelu Triglav!!!