>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

19. maj 2010

Indijanska vas - Terme Čatež

Iz vročih čateških vrelcev, odkritih konec 18. stoletja, so se Terme Čatež razvile v največje slovensko naravno zdravilišče (ki je v letu 2009 realiziralo 25 % vseh prenočitev v slovenskih naravnih zdraviliščih) in drugo največje turistično središče v Sloveniji z realizacijo 8,4 % vseh turističnih prenočitve v Sloveniji v preteklem letu. Terme Čatež na treh lokacijah - v Čatežu, na Mokricah in v Kopru ponujajo gostom možnost izbire kakovostnega preživljanja prostega časa tako na morju na slovenski obali, v zdravilišču in turističnem središču na celini z izbiro nastanitve v šestih hotelih 3* in 4* s 1500 posteljami, v prijetnih počitniških apartmajih (400 objektov), kot tudi v kampu, ki je po mnenju ADAC-a ocenjen kot trenutno najboljši kamp v Sloveniji. Na obrobju kampa, na jezeru, smo v "Gusarskem zalivu" v letošnjem letu ponudili gostom možnost namestitve v 20 plavajočih hišicah. Še vedno pa je izjemno privlačna atrakcija, ki je novost preteklega leta, "Indijanska vas" s 25 šotori, ki privablja goste iz vseh koncev Evrope na doživljajske počitnice v objemu narave, neposredno ob poletni Termalni rivieri, katera skupaj z zimsko Termalno riviero predstavlja termalni vodni park z več kot 12.400 kv. m vodnih površin, zanimiv za vse generacije gostov in obiskovalcev Term Čatež. Oddih in sprostitev se v Termah Čatež ponujata na vsakem koraku. Posebno atraktivnost v ponudbi predstavlja Spa&wellness center s sprostitvenimi programi. Termalna voda je rdeča nit razvoja Term Čatež, na kateri temelji tudi zdraviliška dejavnost Čateža. Terme Čatež so danes eden večjih ponudnikov kongresnih zmogljivosti v Sloveniji z biserom poslovnega turizma - hotelom Golf grad Mokrice. V neposredni okolici prečudovitega gradu, preurejenem v hotel, se razprostira golf igrišče z 18 igralnimi polji. Športno ponudbo zaokrožuje športni center v hotelu Toplice, goste pa razveseljuje s pestrim in raznolikim programom tudi skupina animatorjev.

V Termah Čatež ponujamo gostom tudi prav indijanske počitnice. V 25 indijanskih šotorih (tipijih), vsak s štirimi ležišči, gosti lahko preživijo počitnice kot pravi indijanci, se vozijo s kanuji po jezeru, plešejo indijanske plese in preživljajo prosti čas v druženju na igrišču.
Indijanska vas s skupno 100 ležišči je idealna ponudba za družinske počitnice, organizirane skupine šolskih izletnikov, izvedbo team building programov, šole v naravi in druge avanturistične dogodivščine. Pogosti obiskovalci Indijanske vasi so tudi različna podjetja in združenja, katerim na idealni lokaciji ob Indijanski vasi v neposredni bližini jezera organiziramo družabna srečanja in piknike. Pri izvedbi programov za goste, ki se odločijo preživeti počitnice v Indijanski vasi, sodeluje skupina animatorjev, ki poskrbi za pravo indijansko vzdušje: od jutranjega pozdrava soncu, do učenja otrok indijanskih plesov in igre
z otroci na igralih v Indijanski vasi.

Oprema: v šotoru so štiri postelje, miza s štirimi stoli, 4 garderobne omarice, mini kuhinja (omarica s posodo z vgrajenim mini barom ter električnim štedilnikom in posoda za vodo) in pred šotorom lesena masivna miza s klopmi.
Podatki o investciji: vrednost investicije je znašala 300.000 €. Šotore je postavilo podjetje Hau Kola iz Poljske.

Filozofija postavitve indijanske vasi izhaja iz starodavnih legend indijancev iz plemena Haida iz Britanske Kolumbije. Pri postavitvi šotorov so upoštevane indijanske zakonitosti in njihovo spoštovanje do narave. Šotori so postavljeni v petih krogih. Na šotorih v vodnem krogu so upodobljene z vodo povezane živali. Krog predstavlja žensko; vsako življenje se prične v vodi, podobno kot se človeško življenje prične v ženski. Na šotorih v zemeljskem krogu so
upodobljene živali, ki so indijancem omogočale preživetje v naravi. Sledijo še zračni krog, ognjeni krog in krog geometričnih simbolov, vsak s svojo filozofijo, ki predstavlja čvrsto vez med načinom življenja indijancev in naravo.

Indijanska vas v Termah Čatež s ponudbo 25 indijanskih šotorov (tipijev) pomeni novo, izjemno atraktivno popestritev obstoječe ponudbe Term Čatež z novim počitniškim doživetjem, ki ga Indijanska vas s svojo vsebino ponuja. Nova doživetja in drugačnost od vsakdana je tisto, kar si želijo gosti. Zgodba Indijanske vasi je povezana z naravo, prepletena s starodavnimi legendami oz. zgodovino, ki jo lahko gost doživi in občuti. Predstavlja zgodbo in legende, katerih se z nostalgijo spominjajo današnje generacije mlajših staršev, jih podoživljajo in želijo predstaviti tudi svojim otrokom.

Nova zgodba z indijansko vasjo pomeni, da smo stalnim gostom v Termah Čatež in obstoječim ciljnim skupinam ponudili nov, močan razlog da nas ponovno obiščejo in hkrati nagovorili nove ciljne skupine gostov (mladostnikov, organizatorjev team building programov, enodnevnih organiziranih šolskih skupin, ki iščejo tematske vsebine v sklopu
organiziranih izletov).

Ponudba indijanske vasi v Termah Čatež je zagotovo bistveno pripomogla k uspešno zaključeni sezoni koledarskega leta 2009, v kateri smo v Termah Čatež zabeležili 3,5 % več prenočitev kot v letu 2008. Z novimi atraktivnimi ponudbami in ponujenimi vsebinami in doživetji smo privabili dodatno število novih kopalcev, oz. povečali obisk naših stalnih dnevnih gostov in obiskovalcev in na ta način presegli magično mejo enega milijona kopaliških vstop v bazene Term Čatež na letnem nivoju. V letu 2009 smo v Indijanski vasi zabeležili od 26. aprila do konca leta 2009 6.206 prenočitev gostov. Na piknik prostoru ob Indijanski vasi smo gostili večje število manjših in večjih enodnevnih dogodkov, katerim smo pripravili tematsko obarvan družabni in gostinski program. V Indijanski vasi so se odvili prvi organizirani team building programi. Na ta način smo tudi s pomočjo nove ponudbe indijanske vasi realizirali poleg večjega števila prenočitev, dnevnih kopalcev in obiskovalcev term, tudi povečan gostinski promet. Prav tako ocenjujemo, da je nezanemarljiv tudi promocijski efekt Indijanske vasi za celotno ponudbo Term Čatež, saj smo z novim produktom agresivneje, bolj prepoznavno in hitreje ponovno opozorili na Terme Čatež kot na izjemno turistično destinacijo, ki v vseh obdobjih v letu preseneča, navdušuje, razveseljuje in razvaja svoje goste. Potrditev vsega navedenega so količinski in vrednostni rezultati poslovanja Term Čatež v preteklem letu.

Več informacij: www.terme-catez.si, http://www.terme-catez.si/si/catez/namestitev/vas/

Ni komentarjev: