>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

20. maj 2009

Alpska melodija - Spin Travel

Agencijo Spin Travel tvori nadebudni tim, vodji agencije sta Tomaž in Mojca. Zelo ponosni smo na naše inovativne izlete za individualne goste, ki s svojo izrednostjo podpirajo t.i. odgovorni turizem v Sloveniji, ki ohranja njene lepote, krepi in ohranja kulturno izročilo ter pristno okolje. Ko ljudje obiščejo Slovenijo, so navdušeni nad življenjem lokalnih ljudi, saj smo Slovenci močno povezani z naravo, do tujcev pa prijazni in odprti. V Sloveniji vidimo ogromen potencial in verjamemo, da lahko z našo inovativno strastjo in usmerjenostjo v odgovorni turizem turistom pokažemo pravo in pristno Slovenijo.

Naša Alpska melodija se odvija v bližini Bleda. Bled je nepogrešljiva točka za vse tuje turiste, ki pridejo v Slovenijo, slika z otočkom sredi jezera pa eden najbolj prepoznavnih simbolov Slovenije. Zato smo se odločili, da popestrimo klasičen ogled Bleda z obiskom bližnje planote, kjer se srečamo s pastirjem, ki prikaže postopek striženja ovac. Nato se lahko tudi sami preizkusimo v striženju ovc, kar niti ni tako enostavno kot se zdi na prvi pogled. Izlet je popoln za družine, pa tudi vse druge ljubitelje narave. Nato se pomaknemo na drugo prekrasno alpsko planoto, kjer dobesedno lahko slišimo tišino narave. Le iz daljave se slišijo zvonci krav, ki se pasejo na obronkih te planšarske doline. Ko pridemo na to nebeško planoto, se nam kar zdi, da se je svet ustavil in moramo se uščipniti, da se prepričamo, da je vse res, ne le sanje. Na planšarski planoti nas sprejme domačin, pravi pastir, ki nam pripoveduje zgodbe o življenju na planoti. Pripravi nam tudi pokušino pravega kislega mleka, domačih klobas in zaseke, pa tudi šilce žganega ne sme manjkati. Skupaj z našim agronomistom pa poiščejo tudi zdravilne rožice, ki jih v Sloveniji ni malo, in si za konec tudi skuhajo svoj lastni alpski čaj.

Naša alpska melodija je usmerjena v ponujanje avtentične Slovenije. Turisti, ki gredo z nami na izlet, spoznajo najlepše kotičke Slovenije in lokalne ljudi, ki so poosebljenje pristne Slovenije. Turisti iščejo posebna doživetja in ta izlet ponuja prav to; izlet v neokrnjeni naravi brez turistov, srečanje z nekdaj tradicionalnim načinom življenja v gorah v sožitju z naravo, spoznavanje z lokalnimi ljudmi, ki še živijo na ta način, pokušanje lokalnih specialitet ter tudi izkušnja novih doživetij, ki jih samostojno brez agencije skorajda ne morejo izvesti. Takih izletov nikoli ne želimo in ne bomo ponujali množično in večjim skupinam, temveč le omejenemu številu gostov, saj bomo le s tem ohranili prvobitnost ostankov tradicionalnega načina planšarstva v Sloveniji.

Ne moremo reči, da smo uspešnejši po izredno povečanem prometu, saj to tudi ni glavni cilj naše agencije. Največji pokazatelj, da delamo v pravo smer, je neizmerno navdušenje turistov, ki gredo z nami na izlete, in navdušenje lokalnih ljudi, ki so ponosni, ker lahko delijo slovensko kulturo z drugimi ljudmi. Naša glavna usmeritev je preboj z novim konceptom slovenskega turizma, ki temelji na povezavi lokalne skupnosti v povezavi z življenjem v naravi. K uspešnosti tudi prištevamo povečano prepoznavnost agencije Spin Travel po unikatnih programih tako med domačimi turističnimi ponudniki kot v tujini.

http://www.toursslovenia.com

1 komentar:

floriano pravi ...

Vasa ponudba izleta je odlicna. Ponuditi turistu nekaj izvirnega in kreativnega je tisto kar turist potrebuje ko pride na obisk. Povezava narave in Slovencev je res tisto kar v resnici Slovenci smo. Ponuditi turistu nekaj autenticnega je pohvalno in me navdusuje tudi vasa kreativnost. Kar tako naprej pri vasi odlicni promociji Slovenije v svetu.