>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

20. maj 2008

Trgovina s spominki in vinoteka - TIC Jeruzalem

LTO Prlekija Ljutomer je krovna turistična organizacija na zaokroženem turističnem območju Prlekija Ljutomer za opravljanje dejavnosti pospeševanja turizma in oblikovanje celovite turistične ponudbe na lokalni ravni, za vzpostavljanje integralne turistične informacijske strukture, za pospeševanje razvoja že obstoječih turističnih produktov in novih in ki bo razvijala sodoben informacijski sistem, temelječ na novih medijih. Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer je profesionalna merketinška institucija na lokalni ravni, ki razvija in uporablja vse sodobne metode, orodja in aktivnosti globalnega trženja turistične ponudbe Občine Ljutomer.

Novi turistično informacijksi center Jeruzalem je prvi primerek TIC-a v Sloveniji, ki poleg turisitičnih in splošnih informacij v devetih jezikih (slovenski, nemški, italijanski, hrvaški, angleški, španski, francoski, madžarski in hebrejski) združuje trgovino z avtentičnimi slovenskimi in prleškimi spominki (90 ličnih spominkov) ter največjo vinoteko med glavnim mestom in madžarsko mejo (32 vinogradnikov 100 steklenic vina). Vedno prižgana domača prleška glasba (Ansabel Grnjak) pozdravi obiskovalce že na vhodu v TIC, vedno predvajani film v 4 jezikih pa na plazma televizorju predstavi lepote ožje Prlekije.

Noviteta je v tem, da ima TIC Jeruzalem v svojem prostoru še trgovino s spominki in stilsko vinoteko z degustacijskim pultom, kjer je možno poskusiti 100 vin. Gre za promocijo Slovenije kot vinsko turistične destinacije, ki jo mi Prleki vedno izpostavljamo.

TIC Jeruzalem združuje javno službo na področju turizma (informiranje in promocij) in tržno dejavnost LTO Prlekija Ljutomer (prodaja spominkov, degustacije in prodaja vina), pri čemer se stremi v sedanji strategiji turizma. Gre za finančno uspešen projekt, saj TIC Jeruzalem ustvari 50% vseh tržnih prihodkov Zavoda, ki se potem spet vračajo v javno službo. V letu 2007 smo dvema v TIC-u Jeruzalem zaposlenima delavcema pokrili osebne dohodke in druge dajatve zposlenih izključno iz čistih prihodkov, ustavrjenih v TIC-u Jeruzalem. Reprezentativen TIC Jeruzalem pa daje vtis uspešno razvijajočega se slovenskega turizma.


Ni komentarjev: