>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

21. maj 2008

Gorniški doživljajski park Jezersko

Raj Jezersko d.o.o. je manjše podjetje, ki se ukvarja z gostinstvom in s pripravo z različnimi športnimi aktivnostmi in etno animacijo in je bilo ustanovljeno konec leta 2005. Našim strankam nudimo kvalitetne športno-zabavne ter etnološke programe v vseh letnih časih. Najprepoznavnejše doživetje je nedvomno sankanje na sankaški progi Mali vrh na Jezerskem, ki je zaradi naravnih danosti in stalni skrbi za kvaliteto ponudbe postala ena najpopularnjših sankaških prog v Sloveniji. Poleg varnosti skušamo v vse naše programe vplesti tudi našo 'hribovsko tradicijo', ki je poleg kvalitetne izvedbe garant za nepozaben team building, športni ali doživetja poln dan na Jezerskem ali tudi drugod v Sloveniji. V ospredje naše ponudbe pa prihaja ponudba v okviru Gorniškega doživljajskega parka Jezersko, ki poleg paintball poligona, prostorov za piknik, združuje tudi unikatna igrala (nizki in visoki elementi), ki so v celoti vpeta v neokrnjeno jezersko okolje (gozdovi, travniki in skalna pečina) in v že obstoječih adrenalinskih parkih niso predstavljena na tak svojevrsten način.

Gorniški doživljajski park Jezersko poleg paintball poligona, piknik ter animacijskega prostora vsebuje tudi 6 nepozabnih doživetij na 3 nivojih in prav vsako posebej poskrbi za vrsto presenečenj!

- preizkus poguma na največji gugalnici v Sloveniji, ki je nameščena na 30 metrski pečini. Razgled z nje na bližnja ostenja poskrbijo za pravo mero vznemirjenja
- spuščanje z vrvjo po navpični skalnati steni - abseiling
- plezanje po ferati (zavarovani plezalni poti) z unikatnim botaničnim vrtom alpskih cvetlic, ki so posajene glede na višinske rastlinske pasove v katerih uspevajo
- prečkanje 20 m lesenega visečega mostu
- adrenalinski žičnici, ki nas v celotni dolžini 70 metrov, iz bližnjega gozda, z malo truda in posebnih sistemov, popeljejo do pečine in od nje čez celotni travnik več metrov visoko in nudijo prvovrsten občutek letenja.

Kaj sploh je doživljajski park? Doživljajski park se od adrenalinskega parka razlikuje po tem, da v bistvu ni v celoti zgrajen, ampak kot igrala v čim večji meri uporablja danosti okolja in se v njega kar najbolj vklaplja brez prevelikih posegov. Pa da ni tako adrenalinski. Pravzaprav, v to zadnje niti nismo tako prepričani. Preverite raje sami!

Posebnost našega parka je njegova lokacija, saj je zgrajen okrog 30 m skalne pečine sredi gozdne jase. Vsa igrala v parku so med seboj povezana z unikatno 'macesnovo pot', ki je, kot pove že ime, zgrajena iz najboljšega posušenega jezerskega lesa – macesna. Pot nas po parku popelje, bodisi tik nad tlemi ali pa kot prava planinska pot, tudi do 30 m visoko. Zaključek poti predstavlja razgledni plato, s katerega se nam odpre enkrat pogled na Kamniško-Savinjske Alpe in najvišji slap v Sloveniji - slap Čedca.

Gorniški doživljajski park Jezersko:
1. upošteva koncept trajnostnega razvoja turizma
2. na unikaten način združuje različne elemente (visoke in nizke elemente) značilni za t.i. francoski model doživljajskih parkov, ki so umeščeni v skrbno izbrano in slikovito gorsko okolje
3. upošteva potrebe in možnosti razvoja turizma v lokalni skupnosti in širše
4. združuje različna doživetja za različne ciljne skupine (piknik, paintball, animacijski prostor za prirejanje etno animacij kot so kmečke igre, profesionalni timbilding in adrenalinska doživetja)
5. uporablja slovensko znanje in domače materiale pri načrtovanju in izgradnji
6. upošteva možnost nadgradnje, ki bosta sledili v fazi 2 (nadgradnja adrenalinskih elementov) ter fazi 3 (nadgradnja parka za potrebe animacije najmlajših)

Odprtje parka nam je omogočilo:
- uspešnejše delovanje preko poletne sezone ter krajšo mrtvo sezono
- povečano povpraševanje s strani organiziranih skupin (šole in podjetja) ter zainterisiranih posameznikov
- prepoznavnost med različnimi ponudniki timbilding in sorodnih programov s katerimi uspešno sodelujemo
- zanimanje s strani različnih potencialnih investitorjev, saj želimo za nadgradnjo parka pridobiti strateškega partnerja

Ni komentarjev: