>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

20. maj 2008

Rimska večerja v Termah Ptuj

TERME PTUJ so eno najmlajših in najsodobnejših zdravilišč v Sloveniji, ki se razvijajo v zavetju najstarejšega slovenskega mesta. Številne tradicionalne prireditve dajejo termam poseben pečat, obiskovalcem pa nepozabno doživetje. TERMALNI PARK se razprostira na 4.200 kvadratnih metrih vodnih površin, pohvalimo pa se lahko z največjim sistemom vodnih toboganov v Sloveniji. GRAND HOTEL PRIMUS je lanska največja naložba s področja turizma v Sloveniji. Hotel je imenovan po Marcusu Antoniusu Primusu, vplivnem rimskem generalu, vladarju Rima ter mojstru govorništva. Razprostira se na skupno 13.493 kvadratnih metrih in ima 250 ležišč. Gostom je na voljo najsodobnejši Valens Augusta Wellness center, ki ga sestavljajo trije sklopi: wellness center dobrega počutja Imperium, termalne kopeli in savne Flavia ter termalno kopališče Vespasianus. Dodana je še ponudba kongresnega oz. poslovnega turizma ter ponudba, prilagojena golfistom. Za bogato kulturno dogajanje je poskrbljeno v klubu Gemina XIII.

Rdeča nit Term Ptuj, predvsem Grand Hotela Primus, je zgodba starih Rimljanov. Ta se kaže v arhitekturi, kulinariki in ponudbi hotelskih storitev. Ob vhodu v hotel, imenovanem po Marcusu Antoniusu Primusu, je doprsni kip velikega vojskovodje, ki je ime "Poetovio" ponesel v svet. Rimska večerja v Termah Ptuj je tematska večerja, ki jo organiziramo za zaključene skupine. Gosta s pomočjo programa popeljemo v obdobje starih Rimljanov, v čas hedonizma. Ob pričetku rimske večerje se ženske spremenijo v zapeljive avguste, moški pa v vojskovodje, senatorje, filozofe in pesnike. Dnevno garderobo ob tem zamenjajo z rimsko. Oblečeni v rimske tunike se gostje lažje vživijo v obdobje rimskih cesarjev, legionarjev, veličastnih avgust in vestalk. Kopalke so dobrodošle, vendar niso pa nujne.V prostoru, kjer prirejamo rimske večerje, se nahaja tudi bazen; gostje se lahko ob jedači in pijači tudi kopajo. Prireditveni prostor je okrašen po rimskih predlogih. Goste pozdravi gostitelj Marcus Antonius Primus in ob aperitivu spregovori o rimskih časih. Lukullus, lik velikega gurmana iz preteklosti, goste na komičen način povede v gurmanske in vinske skrivnosti starega Rima. Večerjo, pripravljeno po starorimskih receptih, gostej zaužijejo sede, leže, ob vodi, v vodi... Med večerjo poteka animacijski program s plesom in moraliziranjem vestalke. Program lahko na gostovo željo tudi spremenimo, v osnovi je prilagojen mešanim skupinam in ne izključno ženski ali moški družbi. Naročnik lahko izrazi tudi posebne želje, kjer sam odigra katero izmed opisanih vlog. Poskrbimo lahko tudi za dokumetiranje večerje (fotografije ali snemanje).

Rimska zgodba je inovativen in ustvarjalen pristop k trženju turistične ponudbe v Termah Ptuj. Rimsko zgodbo, ki jo obujamo Termah Ptuj na osnovi njene prisotnosti pred 2000 leti (rimski Ptuj), je za slovenski prostor nekaj posebnega. Družba Terme Ptuj si na osnovi le-te pridobiva svojo razpoznavnost oziroma specifičen karakter, ki ga uspešno uveljavlja pri trženju turistične destinacije doma in v tujini.

Rimska večerja je program, ki smo ga pričeli uvajati še pred izgradnjo Grand Hotela Primus in sicer v Termalnem Parku. Že vnaprej smo namreč gostom želeli približati rimsko zgodovinsko ozadje mesta Ptuj.

Družba Terme Ptuj je z rimsko zgodbo pridobila na razpoznavnosti na slovenskem in evropskih trgih. Z rimsko zgodbo, ki jo uprizarjamo tudi na različnih turističnih in drugih dogodkih, uspešno promoviramo destinacijo Ptuja, katerega sestavni del so Terme Ptuj. Zaradi inovativnega trženjskega pristopa in turistične ponudbe, ki temelji na zgodbi starega Rima, smo vzbudili zanimanje gosta-turista, ki ga ob vrhunskem turističnem produktu vedno bolj zanimata drugačnost in inovativnost.

Ni komentarjev: