>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

8. maj 2008

REKREATUR - ekipno kolesarjenje po Sloveniji

REKREATUR - ekipno kolesarjenje po Sloveniji združuje šarm profesionalnih etapnih dirk in turistično-popotniško kolesarjenje po stranskih slovenskih cestah. Traja 4 dni (prolog in 3 etape), njegova trasa pa je dolga okoli 360 km. Vsako leto se začne v drugem kraju in konča na Glavnem trgu v Kranju.

Kolesarji se po predvideni poti vozijo samo kot ekipa (4 - 8 kolesarjev) in v skladu s CPP. Trasa na terenu ni označena, pač pa je vrisana na zemljevidu, ki ga pred štartom prologa prejmejo ekipe. Na zemljevidu so označene vse kontrolne točke, nevarni odseki in turistično - kulturne zanimivosti.

Posebnost REKREATURA je, da na koncu zmaga (oranžna majica) ekipa, ki je najbližje povprečnemu času vožnje vseh ekip. S tem dosežemo, da se kolesarji na poti radi in z veseljem ustavljajo. Tako pridejo spontano v stik s turistično ponudbo ob sami trasi.
Posebej pa temu namenu služijo kontrolne točke, kjer se lokalna turistična društva predstavijo po pravilu "..tako, da si nas bodo po dobrem sprejemu vsi zapomnili!". Ob vsakem etapnem cilju razglasimo zmagovalne ekipe, ki jim nagrade podeljujejo predstavniki lokalne skupnosti in turističnih organizacij.

Zakaj je REKREATUR drugačen? Zato, ker vračamo množičnim rekreativnim kolesarskim prireditvam tisto, kar že izgubljajo:
- veselje do druženja in spoznavanja novih in zanimivih krajev;
- občutek, da ti ni treba takoj domov, da se lahko poveseliš, poklepetaš in v prijetnem okolju odpočiješ saj...jutri te čaka novih 120 km;
- pristen in oseben stik z lokalnimi turističnimi ponudniki
(ker se kolesarjem ne mudi, si vzamejo čas, da si ogledajo ponudbo)

REKREATUR torej ni le golo kolesarjenje in pehanje za čimboljšim rezultatom, pač pa je način druženja. Medsebojna pomoč s ščepcem športnega taktiziranja med ekipami, je močno prisotna vse 4 dni kolesarjenja.
Običaj, da se ob koncu kolesarskega marartona kolesarji čimprej poberejo domov in da zadnjega nihče več ne pričaka, je na REKREATURU ravno obraten. Šele zadnja ekipa namreč določi zmagovalce, zato je pričakana z burnim aplavzom. Tako dobi prav vsak kolesar občutek, da je zmagovalec in to ne glede na to kako "hiter" je bil na progi. Pozitivna energija pa se prenaša tudi na okolico. Z največjo nestrpnostjo je pričakana večerna razglasitev rezultatov. V tem času pričakovanja pa so intenzivno obiskane stojnice lokalnih turističnih in gostinskih ponudnikov v ciljnem prostoru.

REKREATUR 2007 smo izvedli od 23. - 26.avgusta 2007. Trasa je potekala na relaciji Izola - Postojna - Dolenjske Toplice - Kranj in je bila dolga 360 km. Povprečni čas vožnje je bil 19 ur 58 min. Na trasi so se v 6 kontrolnih točkah predstavili:Gažon-upravljalec-sponzor; Kubed - TD Skala Kubed; Sežana - zavod za turizem in prosti čas Sežana; Cerknica - ŠD Špica; Rašica - Trubarjeva domačija in občina Vel. Lašče; Bogenšperk - zavod Bogenšperk in Jarina - center za razvoj podeželja, ki sta s svojo predstavitvijo postavila standard ponudbe na kontrolni točki.

Kje pa bo šel REKREATUR 2008.....?

http://www.rekreatur.si/

Ni komentarjev: