>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

19. maj 2007

Potniško pristanišče Koper

Konzorcij za potniški terminal Koper so decembra 2003 ustanovile Mestna občina Koper, Luka Koper d.d., Istrabenz d.d. ter Območna zbornica Koper z namenom razviti pomorski potniški promet z ladjami za turistična križarjenja.

Dne 28.04.2005 je v koprsko pristnišče priplula prva večja potniška ladja Minerva II, ki je pripeljala 650 potnikov in 300 članov posadke.

Konzorcij za potniški terminal Koper je prvi sistematično pristopil k trženju Slovenije kot nove destinacije za ladijska križarjenja. Pristopili smo k oglaševanju koprskega pristanišča (kot potrebne prometne infrastrukture) ter Slovenije kot privlačne, raznolike, varne in naravno-ohranjene turistične destinacije za križarjenja.

Zaradi našega predloga je Slovenija danes uvrščena na svetovni zemljevid destinacij za križarjenja, zaradi česar bo našo državo v letu 2007 z ladjami za križarjenja obiskalo približno 25.000 turistov ter 12.000 članov posadke iz ladij. Obiskovalci se ne zadržujejo le v Kopru oziroma na Obali, temveč obiskujejo tudi bolj oddaljene turistične znamenitosti od istrskega zaledja, Postojnske in Škocjanske jame, Lipice, Ljubljane, Goriških brd, Bohinjskega in Blejskega jezera do ostalih "manjših" atrakcij (grad Socerb, Hrastovlje...).

Ni komentarjev: