>>> ! ! ! >>> NAHAJATE SE NA SPLETNI STRANI RAZPISA SEJALEC 2004-2010.

>>> ! ! ! >>> OD LETA 2011 DALJE JE objavljen na: http://www.btps.si/default.aspx?lng=sl

15. maj 2007

Bioenergijski resort Salinera

Začetki družbe Hoteli Piran segajo v leto 1955, ko je bilo ustanovljeno Gostinsko podjetje HOTEL METROPOL. Leta 1990 postanejo Hoteli Piran p.o. samostojno podjetje. V delniško družbo se je preoblikovala po privatizaciji, ki je potekala do konca leta 1998. Hoteli Piran, turizem in storitve d.d. ima 2 poslovni enoti; Hotel Piran 4* v Piranu in Resort Salinera. K hotelu Piran spadajo sobni del hotela Piran, Pizzerija Batana in Restavracija Miralonda. K Salineri spadajo sobni del hotela Salinera, sobni del apartmajev Salinera, Center Syra, Restavracija Areta in Bar Plaža. Osnovni dejavnosti družbe sta hotelirstvo in gostinstvo. V podjetju je zaposlenih 72 oseb. Večinski lastnik družbe Hoteli Piran d.d. je NFD Holding d.d., ki je lastnik kar 91,28% družbe.

Bioenergijski resort Salinera sestavljajo Hotel Salinera s 101 sobo, Restavracija Areta s teraso, garažna hiša, apartmaji Vila Maia ( 9 apartmajev 4* tik ob morju ), notranji bazen s teraso, savna park, Bioenergijski center Syra in energijski park. Bioenergijski resort Salinera je nastal predvsem iz želje po nadaljevanju tradicije naravnega zdravilstva, ki so jo v zalivu Svetega Duha v Strunjanu gojili že Benediktinci v 13. stoletju. Celoten resort se nahaja na energetsko zelo močnem področju, ohranila pa se je tudi zelo močna in energetsko ugodna lega parka, kar so potrdili strokovnjaki z Zavoda za alternativno izobraževanje iz Ljubljane. Poleg naravnih danosti, ki jih gostje lahko preizkusijo v bioenergijskem parku, resort ponuja tudi pestro ponudbo drugačnih oz. alternativih metod zdravljenja s področja naravne medicine. Gradnja resorta je bila finančno podprta tudi s strani Evropske unije. Hotel Salinera je v skladu z našim konceptom osnovan na zdravem načinu življenja in delovanja. V celoti je nekadilski. Uravnana so tudi vsa sevanja; sobe so namreč energijsko očiščene in zaščitene pred škodljivimi sevanji tehničnih naprav in zemlje. V recepciji je položena Hartmanova mreža kot učni pripomoček. Pomembno je, da smo pri gradnji hotela velik poudarek namenili naravnim materialom (npr. sobe s parketom so namenjene astmatikom). Urejene so tudi sobe za invalide. Bioenergijski center Syra je nastal v sklopu resorta, da lahko na drugačen način pomaga posameznikom pri zdravljenju, telesni in duševni kondiciji. Namenjen je predvsem preventivi in energetski kurativi. Naravne metode zdravljenja, ki jih center ponuja, temeljijo na alternativni medicini, bioetrapiji in sorodnih vejah. Namenjene so vzdrževanju notranje harmonije in ravnotežja, ki se vzpostavljajo ob tekočem in neprekinjenem toku človekove vitalne energije Chi. Naravne danosti območja in nadaljevanje tradicije zdravilstva so še dodatno pripomogle k pestri ponudbi centra. Usposobljeni terapevti z različnimi metodami pomagajo uravnavati energijsko delovanje posameznika na duhovni, čustveni, mentalni in fizični ravni, z namenom izboljšati počutje osebe ter krepiti njene imunske odpornosti. Center Syra ponuja terapije, tehnike sproščanja in oživitve, zdravilno diagnostiko in masaže. Bioenergijski park leži v osrčju resorta.

Bioenergijski resort Salinera je edinstven resort, ki nadaljuje tradicijo naravnega zdravilstva v zalivu Svetega Duha v Strunjanu. Trudimo se vzpostaviti sinergijo med naravnimi danostmi in alternativnimi metodami zdravljenja s področja naravne medicine. Celoten resort je zasnovan na konceptu bioenergije in zdravega načina življenja. Tudi pri sami gradnji smo velik poudarek namenili naravnim materialom. Kot že omenjeno so sobe očiščene in zaščitene pred negativnimi in sevanji. V energijskem parku lahko gostje koristijo enrgetsko moč 12-ih energetskih točk, ketirh moč sega od 13.000 - 20.000 točk po Bovisovi skali, ki se uporablja za merjenje zdravilnih sevanj. Vsaka točka pripomore k lajšanju različnih psihičnih in fizičnih težav posameznika. Človeka napolni z manjkajočo energijo ali pa slednjega tudi emocionalno umiri. V centru Syra po meri gosta na podlagi zdravilne diagnostike oblikujejo sklop terapij, ki najbolj zadovoljijo posameznikove potrebe. Kot dodatek ponujajo tudi tahionizirano vodo, ki je del žive prehrane. Izboljšuje imunski sistem in pripomore k višjim vibracijam telesa, da se lahko prične samo zdraviti.

Po odzivu gostov sodeč, smo center zdravega življenja, ki so ga v Sloveniji pogrešali. Z odprtjem Bioenergijskega resorta Salinera se nam je podaljšala turistična sezona na celo leto ( prej od aprila do oktobra ). V primerjavi z majem 2005 se je število nočitev v maju 2006 povečalo za 65%. Zaradi pestre ponudbe naravnih metod zdravljenja se nam je povečal tudi dohodek na gosta. Večje število kapacitet v Salineri nam prinaša 20% rast števila nočitev v Hotelu Salinera na letnem nivoju in 14% rast v celotnem Bioenergijskem resortu Salinera. Seveda pa se uspeh ne meri samo v številkah. Odprtje resorta pripomore tudi k večji prepoznavnosti Salinere in kraja Strunjan. Uspešnejši smo tudi zato, ker gostom lahko ponudimo to, kar sodobni človek danes potrebuje; sprostitev, notranje ravnotežje in pomoč pri uravnavanju energetskega delovanja na duhovni, čustveni, mentalni in fizični ravni.

Več informacij.

Ni komentarjev: